Yucel Methode

In mijn werk maak ik gebruik van verschillende methodes om snel tot de kern van een vraagstuk te komen. Naast de Brain Blocks maak ik ook gebruik van de Yucel methode.

Krachtig aan de Yucel methode is dat er naast beeld, ook taal bij komt. Je geeft zelf woord en beeld aan jouw huidige situatie.

Wat is de Yucel Methode?

De Yucel methode bestaat uit een levens- of themabalk en blokken die de krachten en lasten symboliseren. De krachten dragen de levensbalk en de lasten drukken hierop.

Bij het inzetten van deze methode heb jij de volledige regie, middels een vraagstelling bouw jij helemaal zelf jouw huidige situatie. Je komt hiermee tot inzichten en om deze inzichten kracht bij te zetten kies jij zelf voor de gewenste kleur en maat van de blokken.

Door er een woord op te zetten wordt het nog krachtiger voor jou en wordt snel duidelijk waar prioriteiten liggen om mee aan de slag te gaan.

Wat gaan we doen?

Als jij vanuit de Yucel Methode de huidige situatie hebt gemaakt, neem je een foto van jouw start situatie. Deze foto is voor jou en heeft als extra werking dat dit beeld weergeeft wat voor jou belangrijk is. 

In een volgend contactmoment bouwen we de gewenste situatie.

Wat is er voor jou nodig om nog meer jouw eigen krachten aan te boren? Welke krachten nemen toe en welke onopgemerkte zijn er nog meer? Je zult zien dat het zelf herstellende vermogen een boost krijgt en dat jij nog meer in staat bent om door te pakken vanuit jouw eigen krachten.

In een aantal sessies zul je merken dat je gericht aan de slag kunt met jouw vraagstukken en zul je snel resultaat zien. Door jouw vraagstuk in te beelden en woorden neer te leggen hoef je deze niet meer dagelijks in je hoofd vast te houden. Dit geeft rust in je hoofd. 

Blogs over de Yucel Methode

De huidige situatie

De huidige situatie

Deze opstelling was voor hem de huidige situatie. Hij koos voor de gebroken balk omdat er voor hem in de tussen ruimte een zwarte periode was geweest. Deze periode stond voor het overlijden van zijn beste vriend. De “ik toen” was de situatie voor het overlijden, hij ervaarde toen veel steun van...

Lees meer
De gewenste situatie

De gewenste situatie

De tweede opstelling was voor hem de gewenste situatie. The power of love, was voor hem de belangrijkste, mooi omdat net toen hij dit blokje wilde pakken ook daadwerkelijk het nummer the power of love gespeeld werd. Wat er toen gebeurde was voor ons 3en een bijzonder moment, er kwamen zowel bij...

Lees meer
De thema balk

De thema balk

Vandaag een bijzonder gesprek mogen voeren, of liever gezegd een gesprek gebouwd. School was het thema, de gladde balk zijn gewenste situatie. Ik wil dat school gaat lukken Sebastiaan...zijn krachten, voor hem steunpilaren zijn mooi omschreven onder de balk. Echter de confrontatie in hem waren...

Lees meer