Methode: Van Regels Naar Afspraken

Ken je dat gevoel? Dat je honderd keer hetzelfde vraagt van je kind en dat hij dan na de 100ste keer nog steeds je verzoek niet opvolgt?

Of dat dit continue strijd oplevert? Hoeveel regels hebben jullie eigenlijk in huis? En zijn ze allemaal even belangrijk?

Kinderen willen, zeker naar mate ze ouder worden, steeds meer inspraak hebben en zich ontwikkelen. Waar een klein kind vaak de regels en opdrachten vanuit ouders accepteert, wordt dit naar mate kinderen in de pubertijd komen steeds lastiger.

Pubers willen zich los maken van hun ouders en bij dit losmaak proces hoort ook het afzetten tegen je ouders en de grenzen opzoeken.

Door middel van de methode ‘Van regels naar afspraken’ ga ik met het gezin in gesprek. We gaan gezamenlijk onderzoeken welke regels er in huis gelden.

Zijn dit echt keiharde regels of zijn het eigenlijk meer afspraken? En kunnen we ons daar ook allemaal in vinden?  Wie is er eigenlijk de baas in huis, of moeten we eigenlijk zeggen de baas, die hebben we niet.

Als alle afspraken namelijk samen gedragen worden is het een gezamenlijke afspraak, waardoor er niemand meer de baas hoeft te zijn.

Fijn toch? Om niet meer die strijd aan te gaan, maar gezamenlijk een  verantwoordelijkheid te hebben? Ik help jullie graag door deze methode die ik zelf ontwikkeld heb met jullie te delen en samen in te zetten.

Om hier zelf al mee aan de slag te gaan, kan je bijgaande documenten downloaden. Hierin vind je nog wat extra uitleg, de opdracht en natuurlijk de regels- en afspraken kaart om dit vast te leggen en ondertekenen als stok achter de deur.