Een inkijkje..

Vanavond ben ik weer verder gegaan met Leo middels Brain Blocks om meer inzicht te krijgen in hoe zijn autisme voor hem werkt. Leo vertelde mij dat, wanneer hij structuur aanbrengt aan in zijn leven dat dit zijn autisme versterkt. Door deze versterking krijgt hij veel woede, irritatie en onrust.

Wanneer hij mij dit vertelde legde ik het hoofd neer (bovenaan de foto), namelijk rood versus blauw.

Rood is zijn autisme en blauw is structuur, de blauwe brug is de connectie tussen autisme en zijn structuur. De onderste twee platen op de foto is de uitwerking door Leo zelf.

De rechter foto betekend, hoe structuur er voor hem uitziet. Het blauwe blok in zijn hoofd is de structuur die hij aanbrengt, dit geeft hem gevoel van voldoening en concentratie. Het vloeit letterlijk uit over zijn lijf waardoor hij hyperfocus ervaart en hij in zijn structuur leeft. Dit is wat hij wil….zijn ideaalbeeld.

De foto links is hoe het nu voor hem is, namelijk veel onrust, irritatie en weinig emphatie. Het rode blokje is de controle die hij niet heeft over zijn autisme, wat maakt dat hij niet in staat is om zijn hyperfocus te ervaren. Wat weer verdere negatieve invloed heeft op meerdere aspecten in zijn leven.

De gele blokken zijn onverwachte veranderingen in zijn geplande structuur, door deze op te delen in kleinere blokjes kunnen we dit de volgende keer per stukje ontcijferen om Leo zo dichter bij zijn ideaalbeeld te laten komen.

De ontdekking van de uitwerking en het opdelen van de gele blokken geeft hem al een positief gevoel, dit betekend dat er al 1 blokje groen is geworden in zijn gevoel!

*uiteraard is deze content geplaatst met toestemming.

Mijn naam is Sebastiaan Brakband, in 2011 ben ik gestart met mijn organisatie Durf te Zijn.

Ik bied begeleiding voor mensen met autisme, daar waar de cliënt en diens vertrouwelijke omgeving het meest bij gebaat zou zijn; thuis, op school of op het werk.

Als zorgverlener durf ik buiten de geijkte paden te treden en echte zorg op maat te leveren.

Graag geef ik je een klein kijkje in mijn werk door blogposts te delen via mijn website en op LinkedIn. Deze berichten zijn geplaatst zijn met toestemming van betrokkenen.