Brain Blocks Methode

In mijn werk maak ik gebruik van de methode Brain Blocks. Ik ben hierin getraind en deskundig om deze methode in te kunnen en mogen zetten. 

Wat is de Brain Blocks methode?

Brain Blocks is het letterlijk in beeld brengen van wat er in jouw hoofd of lijf zit door middel van blokjes in verschillende kleuren en vormen. 

Voor wie is de Brain Blocks methode bruikbaar?

Brain Blocks is inzetbaar van jong tot oud. Door middel van Brain Blocks krijg je inzicht in jouw eigen brein, in je gedachtes en gevoelens bij een situatie en voor jou belemmerende gedachtes of patronen.

Waar loop je tegenaan als persoon? Wat zijn de patronen van jouw brein en hoe werken deze? Welke gedachten/gevoelens heb je bij een situatie?

Dit geeft je meer zelfinzicht, maar helpt ook om aan anderen duidelijk te maken hoe dingen voor jou werken. Daarnaast helpt het om andere oplossingen of wegen te bedenken die wel passend zijn.

Ik begeleid je in dat proces en geef je waar nodig handvatten om mee verder te kunnen. Brain Blocks is ook bruikbaar om systemisch in te zetten, bijvoorbeeld in een gezinssysteem.

Dit resulteert in meer empathie in elkaars brein met de bijkomstige emoties. Het geeft op een snelle manier weer waar de knelpunten zitten binnen gezinssystemen.

Het is een intensieve, korte interventie waar systeemdoelen voor het gezin uitkomen om verder mee aan de slag te kunnen. Ik geef hierbij handvatten hoe hier verder aan te werken. Wil je meer over de Brain Blocks methode weten? Lees bijvoorbeeld onderstaande blogposts of neem contact met mij op. 

Blogs over Brain Blocks

Wanneer aansluiten vanuit woorden niet direct lukt

Wanneer aansluiten vanuit woorden niet direct lukt

Vanmorgen mocht ik samen met een leerling op zoek naar beelden, beelden die voor hem taal kunnen geven aan het conflict dat hij gisteren op school had. In dit beeld is goed te zien dat zowel hij als zijn klasgenootje groen de dag waren begonnen, er was zelfs een groene brug, wat staat voor de ik...

Lees meer
De angst voor de buitenwereld

De angst voor de buitenwereld

De afgelopen maanden waren zeer intens voor hem en zijn omgeving. Hij is zijn reis begonnen met de Brain Blocks, veel inzichten gekregen in zijn brein en onopgemerkte emoties waar hij zich niet bewust van was, met als laatste inzicht: de angst voor de wereld. De angst om niet te weten wat er van...

Lees meer
De kracht van inzicht

De kracht van inzicht

Deze week realiseerde ik weer hoe mooi mijn vak is om mensen met autisme te mogen begeleiden. Begeleiden in het opdoen van een stuk zelfinzicht om zo weer grip te krijgen op hun gedachtes en gevoelens die ze vaak sterk beïnvloedt in de interactie met anderen. Naast kinderen met autisme, begeleid...

Lees meer