Methode: Brain Blocks

In mijn werk maak ik gebruik van de methode Brain Blocks. Ik ben hierin getraind en deskundig om deze methode in te kunnen en mogen zetten. 

Wat is de Brain Blocks methode?

Brain Blocks is het letterlijk in beeld brengen van wat er in jouw hoofd of lijf zit door middel van blokjes in verschillende kleuren en vormen. 

Voor wie is de Brain Blocks methode bruikbaar?

Brain Blocks is inzetbaar van jong tot oud. Door middel van Brain Blocks krijg je inzicht in jouw eigen brein, in je gedachtes en gevoelens bij een situatie en voor jou belemmerende gedachtes of patronen.

Waar loop je tegenaan als persoon? Wat zijn de patronen van jouw brein en hoe werken deze? Welke gedachten/gevoelens heb je bij een situatie?

Dit geeft je meer zelfinzicht, maar helpt ook om aan anderen duidelijk te maken hoe dingen voor jou werken. Daarnaast helpt het om andere oplossingen of wegen te bedenken die wel passend zijn.

Ik begeleid je in dat proces en geef je waar nodig handvatten om mee verder te kunnen. Brain Blocks is ook bruikbaar om systemisch in te zetten, bijvoorbeeld in een gezinssysteem.

Dit resulteert in meer empathie in elkaars brein met de bijkomstige emoties. Het geeft op een snelle manier weer waar de knelpunten zitten binnen gezinssystemen.

Het is een intensieve, korte interventie waar systeemdoelen voor het gezin uitkomen om verder mee aan de slag te kunnen. Ik geef hierbij handvatten hoe hier verder aan te werken. Wil je meer over de Brain Blocks methode weten? Lees bijvoorbeeld onderstaande blogposts of neem contact met mij op. 

Blogs over Brain Blocks

De ‘vanzelfsprekendheid’ van alleen kunnen slapen

De ‘vanzelfsprekendheid’ van alleen kunnen slapen

In gesprekken met ouders hebben we het geregeld over het loskomen van je ouders. Het leren op eigen benen te staan, het zelf ontdekken van de wereld en moeders hand steeds meer leren loslaten. Moeders die hier dagelijks mee worstelen bij hun kind met autisme, hoe doe ik dit? Wanneer en op welk...

Lees meer
Een inkijkje..

Een inkijkje..

Vanavond ben ik weer verder gegaan met Leo middels Brain Blocks om meer inzicht te krijgen in hoe zijn autisme voor hem werkt. Leo vertelde mij dat, wanneer hij structuur aanbrengt aan in zijn leven dat dit zijn autisme versterkt. Door deze versterking krijgt hij veel woede, irritatie en onrust....

Lees meer
Een maand betrokken..

Een maand betrokken..

Er waren veel ruzies thuis en hij ging niet meer naar school. Zijn zelfvertrouwen was laag en het gevoel van falen groot.In de afgelopen maand heeft hij keihard gewerkt. Door middel van de Brain Blocks heeft hij mij, zichzelf en zijn omgeving inzicht gegegeven in wat er in zijn hoofd omgaat. Dat...

Lees meer