Reacties ouders

Sebastiaan, onze spil in het web.

Onze zoon Mark liep afgelopen februari opnieuw vast in het logge onderwijssysteem van Nederland. Mark heeft meer dan gemiddeld hulp nodig in het organiseren, plannen etc. van zijn schoolse activiteiten. Toen hij ook nog eens zijn 2e stage kwijtraakte viel hij in een diep gat, liep vast en kwam thuis te zitten.

Wij  kenden Sebastiaan privé al jaren en hebben hem middels PGB toen ‘ingehuurd’ om Mark te ondersteunen met school, huiswerk en stage. Wij konden daardoor onze rol als ouders weer oppakken wat de sfeer in huis sterk bevorderde.

Sebastiaan ging direct aan de slag voor een nieuwe stageplaats waar Mark zich wel thuis kon voelen en had binnen een week, na heel veel bellen, succes.  Hij ging mee met Mark zijn sollicitatie, had overleg met de stagebegeleiders over de mogelijkheden en onmogelijkheden omtrent het functioneren van Mark op de stageplaats. Ook ging hij mee naar school om te kijken waar Mark tegenaan liep.

Iedere maandagochtend helpt hij Mark met het organiseren, plannen en ondersteund hem in het maken van zijn opdrachten. Mark had inmiddels een achterstand van een half jaar opgelopen waardoor zijn zelfvertrouwen tot nul gereduceerd was.  Sebastiaan bouwde op zijn eigen wijze het zelfvertrouwen weer op en bleef contacten onderhouden met school en stage.

De eindstreep is in zicht met een fantastisch resultaat. Mark en Sebastiaan hebben heel hard gewerkt. Mark zijn portfolio is klaar en de overigen opdrachten worden afgerond.

Resultaat: Mark is met hele mooie cijfers geslaagd en school durft het 2e jaar met hem in te gaan, stage is tevreden,  Mark kan weer een beetje geloven in zijn eigen kunnen en voelt zich thuis en gewaardeerd op zijn stage.

Nu nog afwachten of hij zijn stageplaats ook volgend schooljaar mag voortzetten. Het zou de slagroom zijn op het taartje.

Voor mij als ouder ook een pittig leerproces namelijk het loslaten en vertrouwen er in hebben dat het goed gaat.

Sebastiaan, zonder jou had dit verhaal een heel ander einde gehad, super bedankt, je bent een kanjer.

Dankbare én enthousiaste ouders van Mark.

Copyright © 2019 durftezijn.com

 

 

 

 

 

Comments are closed.